klik på billeder for større visning
En portion æg afmåles
Sæden tilsættes
Let omrøring af blandingen og befrugtningen sker
Forsigtig og jævn fordeling i klækkerendens æggebakker
Hvis nogle af æggene ikke er blevet befrugtet sker det nu hvor de er lagt i vand. De suger vand og svulmer lidt op. Skallen bliver hård og starten på en ny fisk ligger godt beskyttet i ægget.
Vandet vil være uklart en tid indtil sædresterne er helt væk.
Man kan vælge at skylle æggene efter nogen tid for at sikre sig der ikke er sædrester i bakkerne.
Fremgangsmåden kan være en smule forskellig fra dambrug til dambrug og stor forsigtighed er påbudt for ikke at forstyrre de første celledelinger.
At vi i dag verdenen over kan udklække æg af ørred og laks; producere kvalitetsfisk til konsum og levere fisk til naturgenopretningsprojekter er ikke kommet ud af den blå luft. Ihærdige mænds arbejde, forsøg og stædighed banede vejen for starten til det vi kan i dag. I artiklen "Den kunstige befrugtning og klækning i de sidste 200 år" fortæller C. V. Otterstrøm og Jørgen Dahl i 1958 på spændende vis om starten på dette pionerarbejde.
Hvilested Lystfiskersøer
Esbjergvej 338
DK-6000 Kolding
0045 40951916
0045 23317662
hvilested@hvilested.dk
Hvilested Put and Take Kolding, Hvilested Put & Take, Angeln in Dänemark Kolding, Forellensee in Dänemark Kolding, Angelsee Kolding Dänemark, trout lake Denmark Kolding, fishing in Denmark, Hvilested Dambrug, fiskeri Kolding, ørredsø Kolding, Fiskehandel Kolding, Forellen kaufen Dänemark, overnatning Kolding, Ferien in Dänemark, Angelurlaub Dänemark Kolding, Übernachtung Kolding Dänemark, fiskesø Kolding,